Grovfoderanalyse

Grofoderanalyse


En analyse af det hø wrap og evt frøgræs du fodrer din hest med, er vigtig i forhold til at vide hvor meget energi, sukker og andre næringsstoffer der er i foderet. Folk har ofte "travlt" med at læse på deklarationer på det hestefoder de kommer i krybben til deres heste, og dette er selvfølgelig også vigtigt, især hvis man har heste med udfordinger som forfangenhed, EMS og PPID. Men det vigtigste foder man bør kende indholdet af, er hvad hesten spiser aller mest af, nemlig dens grovfoder. Og denne faktor kendes meget sjældent at hesteejeren. Men det er faktisk slet ikke så svært at få analyseret sit grovfoder mere. Alt det hø og wrap vi producerer her hos Hvitvedgaard, bliver der selvfølgelig lavet analyse på. 


Hvitvedgaard Korn & Foder tilbyder at få lavet analyse af dit grovfoder. Vi står selvfølgelig ikke selv for at lave analysen, det skal der laboratorie til, men vi sørger for at sende til laboratoriet, bestille den prøve du har valgt at få lavet og når svaret kommer retur, laves en sammenfatning af analyseresultaet samt evt. optimeringer vedr din fodring, som du får tilsendt sammen med laboratorieresultaterne. Der er flere forskellige analyser du kan vælge mellem. Læs herunder hvad vi tilbyder. 


Prøver til analyse bør helst indleveres søndag eller mandag i postkassen ved stuehuset, eller ved butikken efter aftale, for at sikre at laboratoriet har analysen inden weekenden efter. De kan dog indleveres hele ugen, der kan dog så gå længere tid før laboratoriet har prøven, og før du derfor får svar på analysen.  Det tager ca 3-4 dage fra prøven er indleveret, til at laboratoriet modtager prøven, afhængig af hvornår på ugen prøven indleveres.

Analyser

Basisanalyse hø/wrap

Tager 5 hverdage fra laboratoriet modtager prøven


Der analyseres for tørstof, råprotein, råaske, sukker, NDF (fibre) og energi. Ønskes der også analyse for pH, er prisen basis + 50 kr. 

399 kr

Basis express hø/wrap

Analyseres fra dag til dag, fra laboratoriet har modtaget prøven. Afleveres prøven senest søndag, vil man kunne forvente analysesvar senest fredag samme uge. (OBS!! Der er pt længere trransporttid med posten end før corona. Så transport til laboratoriet tager desværre mellem 7-10 dage


Der analyseres for tørstof, råprotein, råaske, sukker, NDF og energi

449 kr

Mineralanalyse

Tager 10 hverdage fra laboratoriet modtager analysen.


Der analyseres for calcium, kobber, jern, magnesium, mangan, forsfor, kalium, natrium og zink

749 kr

Basis + Mineralanalyse

Tager 10 hverdage fra laboratoriet modtager analysen. Fuld analyse inkl mineraler

995 kr

Hygiejneanalyse

Tager 10 hverdage fra laboratoriet modtager analysen. 


Prøven dyrkes for mug/skimmel, gær, Aspergillus spp og Pencilium spp. 

749 kr

Hvordan tages prøven?


Har du mulighed for at tage prøven til analyse lige inden høet eller wrappen bliver presset, vil det være rigtig fint. Dette giver en bred representativ prøve, da man kan tage små prøver fra en stor del af marken. Man skal gå marken igennem i W form og tage en tot forskellige steder på marken og samle sammen. Aflever evt hele den prøve du har samlet til os, og vi sørger for at blande prøverne godt, og heraf tage en mindre prøve som sendes til laboratoriet. 


Skal du tage prøver af færdig pressede baller, tager du 2-3 prøver pr balle, forskellige steder fra på ballen, og fra 3-5 forskellige baller i alt. Jo flere baller, des mere representativ vil analysen være. Er ballerne indpakket i plast, og har man ikke et ensilagespyd til rådighed, kan man tage prøverne når man åbner en ny balle, komme den i en pose, klemme luften ud, og lægge den i fryseren. Når man så har samlet fra 3-5 baller i alt, samles alle prøverne og afleveres hos os. 


Husk at de baller prøverne tages fra, skal være fra samme parti/mark. Får i leveret grovfoder fra ekstern leverandør, gør da opmærksom på, at alle ballerne skal være fra samme mark og slet, da en analyse fra forskellige marker og slet, ikke vil kunne give et reelt billede af hvordan jeres grovfoder ser ud analysemæssigt. 


Har du spørgsmål til proceduren, kontakt os endelig..

Hvitvedgaard Korn & Foder


Butik med salg af foder og strøelse til alle slags dyr. Rådgivning af hestehold samt udarbejdelse af individuelle foderplaner.


ÅBNINGSTIDER:

Mandag     LUKKET

Tirsdag       14.00 - 18.30

Onsdag      14.00 - 18.30

Torsdag      14.00 - 18.30

Fredag        14.00 - 17.00

Lørdag        10.00 - 14.00

Søndag & Helligdage LUKKET

Vollerslevvej 29 - 4632 Bjæverskov - DK

Telefon: +45 71 75 65 57      Mobilepaynr: 86767

CVR: 35 06 49 07

Levering


Fri levering med ugentlig varetur i nærområdet eller med fragtfirma til resten af DK fra kr. 49,-  OBS! Vi sender                     kun pakker op til max 19 kg!

Kontakt


Kontakt os pr telefon i butikkens åbningstid. På andre tidspunkter kan vi træffes pr mail, sms eller via Facebook,  

   og vi svarer tilbage hurtigst muligt.

FØLG OS


Like og følg os på Facebook, for gode tilbud, konkurrencer og andet

Vi accepterer


Følgende betalingsmuligheder. Derudover modtager vi også kontanter i butikken

© Copyright. All Rights Reserved.